Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Βρίσκεστε  : Αρχική Θάσος - Το πράσινο νησί Παραλίες ...με λίγα λόγια
Παραλίες ...


Tip: Με την χρήση της λέξης Σκάλα προσδιορίζεται ότι το χωριό είναι παραθαλάσσιο και κυριολεκτικά σημαίνει αποβάθρα, λιμάνι. Έτσι για παράδειγμα η Σκάλα Πρίνου είναι το παραθαλάσσιο χωριό, ενώ ο Πρίνος είναι το ορεινό χωριό.

Η περίμετρος της Θάσου είναι περίπου 100χλμ. στο μήκος της οποίας απλώνονται μοναδικού κάλλους παραλίες για όλες τις προτιμήσεις…αμμουδιές, παραλίες με βότσαλα, απομονωμένοι κολπίσκοι και κοσμοπολίτικες ακτές.
Μπορείτε να απολαύσετε την όμορφη Θάσο είτε κάνοντας το γύρο οδικώς, είτε νοικιάζοντας καΐκι και εξερευνώντας την δια θαλάσσης. Ότι και να διαλέξετε, εδώ παρουσιάζουμε έναν συνοπτικό γύρο του νησιού και αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις ακτές της.

Λιμένας
Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νησιού το Λιμένα ήδη αντικρίζει ο επισκέπτης πολλές όμορφες παραλίες όπως τη Γλυφάδα, τη Μακρύαμμο, το Νυστέρι, το Παπαλιμάνι.

Σκάλα Ποταμιάς
Η παραλία της Σκάλας Ποταμιάς είναι πανέμορφη με πεντακάθαρα νερά. Μετά τη βουτιά σας στη θάλασσα δοκιμάστε λιαστό χταπόδι και χταποδοκεφτέδες στις ταβέρνες του χωριού.

Κοίνυρα, Αλυκές, Θυμωνιά και Αστρίδα
Μικροί οικισμοί απείρου κάλλους, με παραλίες και μικρούς κολπίσκους, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του. Ονομαστές είναι οι παραλίες, Αλυκή, Ψιλή Άμμος, Παρά­δεισος, Θυμωνιά, Αστρίδα.

Λιμενάρια
 Όμορφο παραθαλάσσιο χωριό με τις περίφημες παραλίες της Τρυπητής και των Μεταλλείων. Πολλά ξενοδοχεία, μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια και καταστήματα με είδη δώρων καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επισκέπτη.

Σκάλα Καλλιράχης
Ψαροχώρι που κρατάει την απλότητά του και το χρώμα του στο πέρασμα των χρόνων. Οι απόμερες παραλίες της πάνω και κάτω Λαγκάδας σας προκαλούν να τις επισκεφτείτε.

Σκάλα Ραχωνίου
Στη Σκάλα Ραχωνίου βρίσκει κανείς παραδοσιακά ουζερί αλλά και μια μεγάλη παραλία. Το χωριό τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί σημαντικά, όπως άλλωστε και όλο το νησί, και προσφέρει πολλές ανέσεις στους τουρίστες

Ποτός
Πολυσύχναστο μέρος με υπέροχη οργανωμένη παραλία, έντονη νυχτερινή ζωή και πολυτελή ξενοδοχεία. Λίγο πιο πέρα συναντάς την παραλία του Ρωσογκρεμού με πεντακάθαρη αμμουδιά, ρηχά και καθαρά νερά

Πευκάρι
Μικρός οικισμός με πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Σταματήστε για ένα μπάνιο στη παραλία του και γευματίστε στις ταβέρνες που υπάρχουν εκεί που σκάει το κύμα.

Σκάλα Σωτήρος
Στη Σκάλα του χωριού υπάρχει μια μεγάλη παραλία με ρηχά και πεντακάθαρα νερά.

Σκάλα Πρίνου
Η Σκάλα Πρίνου είναι το δεύτερο λιμάνι του νησιού που το ενώνει με την Καβάλα. Ο επισκέπτης μπορεί να κατασκηνώσει στο δασύλλιο ή να μείνει σε κάποιο από τα πολλά ξενοδοχεία και δωμάτια που υπάρχουν

 
Ελληνικά United Kingdom Germany Italy
Russian Federation Serbia Czech Republic Turkey
Ιούνιος 2017 Ιούλιος 2017 Αύγουστος 2017
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31