Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Βρίσκεστε  : Αρχική Καβάλα - Η γαλάζια πολιτεία Παραλίες ...με λίγα λόγια
...με λίγα λόγια

 Ξεκινώντας από τα δυτικά του νομού συναντά κανείς τις ακτές του Οφρυνίου, Κάρυανης, Απολλωνίας, Σα­ρακήνας, Μυρτοφύτου, Ελαι­οχωρίου και Αλμύρας. Οργανωμένες πλαζ οι περισσότερες, προσφέρουν στον επισκέπτη τη χαρά της θάλασσας συνδυασμένη με τις ανέσεις της σύγχρονης εποχής.

Συνεχίζοντας ο επισκέπτης φτάνει στους Αμμολόφους (είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει η λέξη) μια από τις ομορφότερες παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, με διαυγή, κρυστάλλινα και ρηχά νερά, που αποτελούν το στολίδι της περιοχής.

  Η Νέα Πέραμος λόγω της προνομιακής της θέσης δίπλα στην θάλασσα αποτελεί εδώ και δεκαετίες έναν δημοφιλή προορισμό παραθερι­στών από τις γύρω επαρχίες και τα κοντινά αστικά κέντρα. Εκεί μπορούν να απολαμβάνουν εξίσου υπέροχες λιχουδιές στις ψαροταβέρνες δίπλα στη θάλασσα.

  Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένα ακόμη θαυμάσιο ψαροχώρι με υπέροχη θάλασσα και όσοι διαθέτουν σκάφος δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις θαλάσσιες σπηλιές στο Φιδο­νήσι.
  Πλησιάζοντας την πόλη της Καβάλας, ο επισκέπτης συναντά τις οργανωμένες ακτές του Παλη­ού,
  της Τόσκας και
  του Μπά­τη που συναρπάζουν με την ομορφιά τους.
   Και μέσα στη πόλη όμως, συναντά κανείς οργανωμένες και καθαρές παραλίες όπως:
  η Καλαμίτσα,
  η Ραψάνη, και το
  Περιγιάλι.

  Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας συναντούμε την Άσπρη Άμμο, έναν γραφικό όρμο, μια υπέροχη αμμουδιά και οργανωμένη ακτή με ψαροταβέρνες, ενώ λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο κάτω, συναντούμε τις λιγότερες γνωστές, μα πάντα ιδιαίτερες ακτές της Νέας Καρβάλης.

  Συνεχίζοντας στα ανατολικά του νομού η απέραντη ομορφιά των καταγάλανων νερών και της χρυσαφιάς άμμου καλούν τους επισκέπτες για αμέτρητες βουτιές με κορύφωση τη μοναδική Αμμόγλωσσα στην Κεραμω­τή όπου η αμμουδιά εισχωρεί για μεγάλη απόσταση μέσα στη θάλασσα. Μοναδική εμπειρία το βραδινό μπάνιο με συνοδεία μουσικής από τα αμέτρητα παραλιακά μπαράκια.

   
  Ελληνικά United Kingdom Germany Italy
  Russian Federation Serbia Czech Republic Turkey
  Ιούνιος 2017 Ιούλιος 2017 Αύγουστος 2017
  Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
  1
  2 3 4 5 6 7 8
  9 10 11 12 13 14 15
  16 17 18 19 20 21 22
  23 24 25 26 27 28 29
  30 31