Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Βρίσκεστε  : Αρχική Γεύσεις Τοπικά Προϊόντα
Τοπικά Προϊόντα

Οι σπουδαιότερες γεωργικές καλλιέργειες του Νομού είναι τα :

  • δημητριακά
  • ρύζι
  • βαμβάκι
  • ζαχαρότευτλα
  • κηπευτικά (σπαράγγια, καρπούζια, πεπόνια, φασόλια ξερά και νωπά κ.α),
  • σταφύλια επιτραπέζια και οινοποιήσιμα, τα οποία απορροφούνται από 15 οινοποιεία, που βρίσκονται στον νομό ή μεταφέρονται σε οινοποιεία άλλων περιοχών,
  • δενδρώδεις καλλιέργειες (ελιές, ακτινίδια, αμυγδαλιές, δαμασκηνιές) και
  • ανθοκομία

Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν κλάδο που απασχολεί περίπου δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα σε όλους τους τομείς της: αιγοπροβατοτροφία, βοοτροφία, χοιροτροφία και πτηνοτροφία.

Η μελισσοκομία απαριθμεί περίπου 35.000 κυψέλες με τον κυριότερο όγκο του ζωικού εντομολογικού κεφαλαίου να βρίσκεται στο νησί της Θάσου, όπου βρίσκεται το Μελισσοκομικό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός.

Η αλιεία και η υδατοκαλλιέργειες είναι δυο δυναμικές παραγωγικές δραστηριότητες. Στο Νομό λειτουργούν οι παρακάτω υδατοκαλλιέργειες:

  • Μία μονάδα εκτροφής πέστροφας δυναμικότητας 120 τ.
  • Μία μονάδα εκτροφής (τσιπούρα – λαυράκι) σε κλωβούς δυναμικότητας 100 τόνων.
  • Εννέα (9) χερσαία ιχθυοτροφεία ημιεντατικής εκτροφής ευρύαλων ψαριών (τσιπούρα, λαυράκι, κέφαλοι κ.λ.π.) συνολικής παραγωγής 600 τόνων περίπου.
  • Είκοσι (20) μονάδες καλλιέργειας μυδιών σε πλωτές εγκαταστάσεις (long-line) συνολικής θαλάσσιας έκτασης 500 στρεμμάτων και μέσο όρο παραγωγής 4.000 τόνους μυδιών.

 
Ελληνικά United Kingdom Germany Italy
Russian Federation Serbia Czech Republic Turkey
Απρίλιος 2017 Μάιος 2017 Ιούνιος 2017
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31