Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης - Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Βρίσκεστε  : Αρχική
Ο 10λογος του υπεύθυνου τουρίστα

Καλώς ήρθατε στον τόπο μας!

Ως πολίτης του πλανήτη γη που μετακινείσαι από τον ένα τόπο στον άλλο,
διάβασε και εσύ τον δεκάλογο του υπεύθυνου τουρίστα
και θυμήσου απλά, αλλά σημαντικά πράγματα

  1. Μάθε όσα περισσότερα για τον προορισμό που θα επισκεφτείς.
  2. Ανακάλυψε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.
  3. Σεβάσου τα πολιτιστικά μνημεία και μην προκαλείς φθορές. Είναι η ιστορία όλων μας!
  4. Κουραμπιέδες, γλυκά του κουταλιού, παγωτά, ψάρια, μύδια, λάδι, κρασιά είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα του τόπου μας. Μην φύγεις δίχως να τα δοκιμάσεις. Δώρισε συσκευασίες με τα τοπικά μας προϊόντα στους φίλους σου για να πάρουν μια γεύση.
  5. Προστάτευσε το φυσικό περιβάλλον! Ακολούθησε τα χαρτογραφημένα μονοπάτια και διασκέδασε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους 
  6. Μην αφήνεις ίχνη της παρουσίας σου στη φύση (σκουπίδια, αποτσίγαρα κλπ)  
  7. Για τις μετακινήσεις σου, όταν βολεύει να επιλέξεις το περπάτημα ή την μετακίνηση με ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάνει καλό στην υγεία σου και μειώνει τους ρύπους.
  8. Η συνεισφορά σου στο πλανήτη δεν σταματά στις διακοπές. Φρόντισε να συμβάλεις και εσύ στις δράσεις των τουριστικών επιχειρήσεων για ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας και νερού.
  9. Φρόντισε τον εαυτό σου! Αν έχεις προβλήματα υγείας, τότε φρόντισε να έχεις εφοδιαστεί τα φάρμακα σου, αλλά και να έχεις μια κάρτα με πληροφορίες στο πορτοφόλι σου για την προσωπική σου υγεία (πχ. αλλεργικός στις μέλισσες, διαβητικός, ομάδα αίματος την οποία ανήκεις κλπ), ώστε να σου παρασχεθεί η κατάλληλη θεραπεία. Ενημερώσου για το σύστημα υγείας του νομού.
  10. Μην περιμένεις κάποιον άλλο να πάρει την πρωτοβουλία. Κάλεσε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί μια μικρή πυρκαγιά. Κάλεσε το 166 αν είσαι μάρτυρας σε ατύχημα, μερικά λεπτά μπορεί να σώσουν την ζωή ενός συνανθρώπου μας. Κάλεσε την άμεση δράση στο 100.

 

Σημείωση: Ο δεκάλογος του υπεύθυνου τουρίστα βασίζεται στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Υπεύθυνο Τουρίστα που μπορείτε να δείτε εδώ!

 
Ελληνικά United Kingdom Germany Italy
Russian Federation Serbia Czech Republic Turkey
Ιούνιος 2017 Ιούλιος 2017 Αύγουστος 2017
Κυ Δε Τρ Τε Πέ Πα Σα
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31